Klicka här och läs mer om Kina och Beijing

söndag 16 oktober 2011

Vi gör Dumplings

All fyllning är hackad och bunkar med mjöl framsatta

Redo

och även jag redo o gla´

Vår lärare Sofia


Täck över bunken med deg i med fuktig duk.
Låt vila i 20 min

Olika ingredienser i fyllningen innan de hackas


Vi var från USA, Sverige och Swaziland.





Den här dumplingsdegen är utblandad med morotsjucie

Den här degen med vanligt vatten. Tryck till lilla degklumpen
och börja rulla den runt och samtidigt kavla med pinnkavlen.


Här ryckte proffsen in för vi skulle
hinna bli klara..

Vik över fyllningen, knip ihop..

...sedan knip ihop ena hörnet och förslut över hela

Här kokas dumplings i vatten

De gröna är blandade med spenatjucie


Härligt att äta sina egna dumplings!!

Här steks dem med lite olja, en skvätt vatten och 
sedan på med tätt lock och låt dem nästan ångkoka.
De är klara när de "blåst" upp sig.

Mums, dessa gillar jag mest!

Vi var 11 stycken och det var en riktigt trevlig kurs på
 "The Hutong" som avslutades med dumlings, sallad och öl!


http://thehutong.com/blog/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar