Det kan vara lite knepigt att ta sig dit, men med en karta som The Hutong har på sin hemsida tar man sig lätt dit. När man är framme på tunnelbanestationen Beixinqiao är det utgång C som gäller. |
Med detsamma man är ute ur tunnelbanan går man t v |
Och då ser det ut så här! |
På vägen passerar man vackra dörrar o entréer |
Vägen till The Hutong är utmärkt med röda prickar |
Vid varje röd prick, kan du se en ny prick som du följer |
Så plötsligt står där en skylt! Sen är det bara en höger- sväng kvar. |
När det ser ut så här är du framme!! |
Idag lagade vi Gong Bao Ji Ding, Sichuan Fried Cabbage, Sichuan Ma Po Tofu with Pork, Vegetarisk Tofu och vi lärde oss göra Pepparolja. |
Här är Su vår lärare |
Torkad pepparfrukt |
Detta vackra ljuslila ris lärde vi också oss göra |
Med hjälp av purplerice |
Här äter jag tofurätten med ris. Mmmmmmm |
T v om mig sitter en tjej som bor i Kambodja och är här tillfälligt och hälsar på. |
Försiktigt, försiktigt ska man lägga ner de marinerade kycklingbitarna så det inte stänker het olja. Kycklingen steks först, tas ur woken och läggs för att rinna av. |
Vacker, vacker peppar |
Sedan hettar man upp kryddorna i woken |
I med purjolöken och till sist i med kycklingen igen och allt får koka klart. |
Nu får jag äntligen smaka Gong Bao Ji Ding!! Utan fettig olja och med massor av kyckling!!!!! |
Kryddorna ska användas till pepparoljan |
Chilipepparflingor till pepparsåsen |
Två tjejer till som var med. T v står en rumänsk tjej som älskade "het" mat! |
Här lagas Fried Cabbage |
Nu ska jag äta.... mums! |
En bra spegel högt uppe på väggen gör att man kan se ner i grytorna utan att stå framme vid spisen |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar